De Onderneming, bestaande uit Frederique Funken (1982) en Wouter Hervij (1984) is opgericht in 2014. Na het afronden van de theateropleiding aan theaterschool 'De Trap', waar we elkaar hebben ontmoet, besloten we om samen door te gaan als theatergezelschap. In april 2016 stond onze eerste voorstelling (De Onderneming) in Het Amsterdams Theaterhuis. In september van dat jaar waren we te zien op het Amsterdams Fringe Festival met dezelfde voorstelling.

De Onderneming maakt en speelt theater dat een uitvergroting is van dat wat zich afspeelt in de levens van mensen van nu, met wie wij ons identificeren. Met humor, maar niet plat. Zo zien, maken en spelen wij theater het liefst. Naast onze liefde voor theater zijn we allebei ook werkzaam in het bedrijfsleven, waardoor we met een ondernemende en realistische blik de wereld in kijken.Frederique Funken (1982, Utrecht) koos na haar middelbare school voor de opleiding Fashion Management, om vervolgens Cultuur Organisatie en Management te gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Nadat ze hier in 2008 is afgestudeerd, startte ze haar pad tot actrice in 2009 bij theaterschool 'De Trap', om deze opleiding in 2013 af te ronden. Frederique is onder andere te zien geweest in theatervoorstellingen als Ilias (regie: Rowdy Pelgrim), Wij zijn God (regie: Olaf Pieters) & Pas de probleme (regie: Isil Vos) en ze speelde een jaar lang in verzorgingstehuizen door het hele land met de voorstelling 'Wat de pot schaft'. Naast haar werkzaamheden als actrice werkt Frederique bij het kledingmerk Vanity.

Wouter Hervij (1984, Amsterdam) wilde als kind graag arts worden. Uiteindelijk koos hij voor een studie rechten die hij na drie maanden staakte. Via een aantal omwegen kwam hij terecht bij de opleiding Human Resource Management. Na het behalen van zijn bachelor (2009) besloot hij de stoute schoenen aan te trekken en auditie te doen voor theaterschool 'De Trap' om daar een acteursopleiding te starten, die hij in 2013 afrondde. Als acteur was Wouter onder andere te zien in theatervoorstellingen a Christmas carol (regie: David Goddyn), Pas de Problème (regie: Isil Vos), de Mandarijnenkamer (regie: Hans Breetveld), Ilias (regie: Rowdy Pelgrim) en in de televisieserie 'Dokter Tinus'. Naast zijn werkzaamheden als acteur werkt Wouter als HR-consultant en trainings- & stemacteur in OLVG, te Amsterdam.